donderdag 21 mei 2009

Blub... verteltas... blub
In opdracht van het vak Nederlands maakten we opnieuw een verteltas. Deze keer was het onderwerp klein wit visje. Geschreven en geïllustreerd door Guido van Genechten. Het verhaal gaat over een visje dat zijn mama kwijt is. Hij moet dus op zoek naar zijn mama. Op die zoektocht komt hij heel wat zeedieren tegen. Ze hebben allemaal een heel mooie kleur, maar geen van hen is de mama van klein wit visje.
Wat zit er nu allemaal in die verteltas?
Natuurlijk zit het verhaal er in, samen met figuurtjes om het verhaal na te spelen. Ook zitten er enkele spelletjes in. Zo kan de kleuter samen met een vriendje gaan vissen of ze kunnen mama-vis helpen haar kleuren terug te vinden. En voor diegene die dit nog niet voldoende is, voor hen is er nog een puzzel en kleurplaten.
Klein wit visje is een verhaal dat zich heel goed leent om een verteltas rond te maken. Het is een boek voor de jongste kleuters. Zij zijn nog niet altijd vertrouwd met verhalen. Daarvoor is de verteltas een goede gelegenheid om de kleuters in contact te brengen met verhalen. Ondanks het feit dat dit heel wat inspanning vraagt om deze tas te maken, heb ik er toch heel erg van genoten.

1 opmerking:

JUF SOFIE zei

lijkt me wel leuk, dank je wel voor de tip, want ik heb dit boekje opgegeven, voor een verteltafel! Om in mijn klas te gebruiken